Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Kopytka z kiełbasą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka pszenna 2 szklanek
ziemniaki 5 sztuk
jajko 1 sztuk
sól według uznania
kiełbasa cienka 100 gramów
cebula 1 sztuk
pieprz według uznania
olej do smażenia 3 łyżek stołowych
rosołek 1 kostek

Wykonanie:

Ziemniaki ugotuj w łupinach, obierz, przeciśnij przez praskę. Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj ziemniaki, jajko, sól, wyrób ciasto. Formuj wałeczki i pokrój w romby. Gotuj w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia.
Sos: cebulę pokrój w paski, lekko podsmaż na oleju, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę. Podlej wodą, dodaj rosołek zagęść mąką.

Uwagi:

Do sosu można dodać pieczarki.

Autor: renataliw

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER