Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Gulasz piwny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wieprzowe z łopatki 500 gramów
cebula 2 sztuk
olej 50 mililitrów
piwo 1,5 szklanek
papryka mielona 1 łyżek stołowych
kminek 1 łyżek deserowych
chleb razowy - kromka 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę, a oczyszczone cebule w grubą kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać mięso, mieszając, smażyć ok. 10 minut, oprószyć papryką oraz posypać kminkiem. Wlać połowę piwa i dusić jeszcze 45 minut na małym ogniu. Drobno pokruszoną kromkę chleba dodać do mięsa razem z resztą piwa i gotować jeszcze 15 min na małym ogniu. mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z kładzionymi kluskami lub z pampuchami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER