Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Makowiec z jabłkami

Opis:

Makowiec jest bardzo smaczny,długo jest świeży i wilgotny.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 24
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rodzynki 5 dekagramów
orzechy 10 dekagramów
masło 20 dekagramów
mak 40 dekagramów
cukier 60 dekagramów
jabłka 80 dekagramów
jajka 10 sztuk
kasza manna 14 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
olejek migdałowy według uznania

Wykonanie:

Mak zaparzyć,zemleć 2 razy.Jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej.Pozostałe składniki przygotować w zasięgu ręki.Całe jajka ubić z cukrem na pulchną masę,dodawać po jednej łyżce kaszy manny,masło,orzechy,rodzynki,proszek do pieczenia,olejek migdałowy.na końcu dodać mak i jabłka.Piec około 90minut

Uwagi:

Przepis jest bardzo prosty do wykonania.

Autor: bedzin22

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER