Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Królik w sosie własnym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
comber króliczy z udami 120 dekagramów
tłuszcz 6 dekagramów
przyprawa 2 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Wykonanie:

Królika umyć,obrać z błon,osuszyć,przyprawić jarzynką,solą i pieprzem.
W brytfannie rozgrzać tłuszcz,włożyć mięso i wstawić do gorącego piekarnika.
Piec ok.1 godz.20 min.w temp.180 stopni.W czasie pieczenia podlewać często sosem,a wyparowany sos uzupełniać wodą.
Upieczone mięso pokroić na kawałki i ułożyć na półmisku.
Mięso podajemy z ziemniakami i buraczkami lub frytkami i surówką.

Uwagi:

W czasie pieczenia powstały sos,którym polewamy mięso można doprawić jeszcze przyprawą do sosów w płynie.

Autor: Lusia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Wube

Data: 2009-04-27

rewelacja bardzo lubię królika polecam

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER