Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Karkowina pieczona

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 140 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
Karkowina 2000 gramów
czosnek 10 ząbki
oregano według uznania
bazylia według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Mięso umyć i osuszyć. Ponacinać kieszonki w mięsie i umieścić w każdej po pół ząbka czosnku. Olej wymieszać z przyprawami.Natrzeć całe mięso. Pozostawić na ok. pół godziny. Wstawić do żaroodpornego naczynia. Wlać pół szklanki wody. Przykryć i piec w temp. ok. 200 stopni przez ok 100 minut Podawać z ziemniakami i koperkiem.

Autor: marzeniew

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-19

Jest soczysta

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER