Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kawa po irlandzku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kawa 3 łyżek stołowych
woda 1 szklanek
cukier 1 łyżek stołowych
irlandzka whisky 10 mililitrów
śmietana kremowka 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Zaperzyć kawę w ekspresie. Cukier wsypać do garnka dolać trochę wody i podgrzewać aż zbrązowieje. Wlać kawę i wymieszać. Dodać whisky i zapalić. Gdy płomień zgaśnie wlać kawę do kielichów i udekorować śmietanką.
Smacznego!

Autor: karotka

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER