Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Brzoskwiniowy deser

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
brzoskwinie 1 puszka
śmietana 30% 200 gramów
cukier puder według uznania
cukier waniliowy 1 sztuk
śmietanfix 1 sztuk
płatki migdałowe 50 gramów
wino białe deserowe 3 łyżek stołowych
miód 3 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

1.Śmietanę schłodzić i ubić na bitą. Pod koniec ubijania dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym i śmietanfixem. Wstawić do lodówki.
2.Brzoskwinie odsączyć , pokroić w plastry i ułożyć w pucharkach.
3.Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe na złoty kolor.
4.Zrobić sos: Syrop, cukier, miód i wino zagotować cały czas mieszając. Gdy składniki się połączą a cukier rozpuści zdjąć z ognia.
5.Brzoskwinie zalać sosem (zostawić 4 łyżki stołowe) i lekko wymieszać aby brzoskwinie były obtoczone w sosie.
6.Przed podaniem na brzoskwinie wyłożyć bitą śmietanę i posypać płatkami migdałowymi i polać łyżką sosu.

Autor: frezja1978

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-28

podwieczorkowe szaleństwo

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER