Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Ananasowy pucharek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jogurt naturalny 200 gramów
żelatyna 1 łyżek stołowych
ananas puszka 1 sztuk
cukier puder według uznania
cukier waniliowy 1 sztuk
galaretka ananasowa 1 sztuk

Wykonanie:

1.Ananasy odsącz pokrój w drobną kostkę. Syrop z ananasa podgrzać. odlać ok 1/2sklanki i rozpuścić w niej żelatynę.
2.Jogurt naturalny ubić mikserem na puch dodając do smaku cukier puder i waniliowy. Do ubitego jogurtu dodać rozpuszczoną żelatynę i razem zmiksować.
3.Do pucharków nałożyć po 2-3 łyżki stołowe pokrojonego ananasa i zalać masą jogurtową, zamieszać aby masa połączyła się z ananasami.
4.Pucharki wstawić do lodówki aby krem zastygł na ścisłą masę.
5.Rozpuścić galaretkę i pozostawić do ostygnięcia.
6.Na zastygły krem jogurtowy wylać galaretkę i wstawić do lodówki na 2 godziny.

Uwagi:

Ananasy można zastąpić dowolnymi owocami.

Autor: frezja1978

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: mysiaa;***

Data: 2010-02-10

pyszne...polecam;***

Autor: Floress

Data: 2009-04-27

super

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER