Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Sos z siemienia lnianego

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
siemie lniane 2 łyżek stołowych
oliwa z oliwek 4 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Siemię uprażyć na suchej patelni, mieszając drewnianą łyżką. Uważać, aby nie przypalić. Ma być lekko chrupiące. Dodać pół łyżeczki soli. Na końcu zdjąć z ognia i dolać oliwę. Sos jest doskonałym dodatkiem do wszelkich kasz.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: annamaja

Data: 2009-05-13

FANTSYCZNIE POSMAKOWAL MI TEN SOS Z RYZEM NATURALNY, PYSZNE I SAMO ZDROWIE, POLECAM!!!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER