Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Koperkowy sernik

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser mielony 500 gramów
koperek 5 łyżek stołowych
jajka 3 sztuk
margaryna 1 łyżek stołowych
bułka tarta 100 gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa 1 szczypta
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Masło utrzeć dodając po żółtku i mielony ser. utartą masę wymieszać z posiekanym koperkiem, wsypać trochę bułki tartej, sól, pieprz i gałkę. Na końcu delikatnie połączyć z pianą z białek ubitą na sztywno. Przełożyć do przygotowanego naczynia, skropić oliwą. Upiec na jasno złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać na ciepło lub na zimno.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER