Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sos z grzybów suszonych

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 22 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyby suszone 50 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
masło 40 gramów
cebula 1 sztuk
sól według uznania

Wykonanie:

Grzyby opłukać i namoczyć w wodzie. Po upływie kilku godzin ugotować je w tej samej wodzie i odcedzić. Wywar zachować. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na maśle, aż będzie szklista, oprószyć mąką i smażyć jeszcze przez minutę. Wlać wywar z grzybów i gotować 1O minut. Po 5 minutach dodać drobno posiekane lub przepuszczone przez maszynkę grzyby, posolić sos i gotować dalsze 5 minut.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Janek

Data: 2009-11-22

Bardzo pyzne, polecam

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER