Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Szarlotka na sucho

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 24
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukier puder 1 szklanek
mąka przenna 1 szklanek
kasza manna 1 szklanek
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
jabłka 1 kilogramów
margaryna 1 sztuk
Cynamon według uznania

Wykonanie:

Najpierw margarynę wsadź do zamrażalki. Wszystkie sypkie składniki wsypać do miski i porządnie wymieszać. Blachę wysmarować i posypać drobną bułką tartą. Wysypać połowę ciasta w proszku na to zetrzeć jabłka, posypać cynamonem i wysypać drugą część ciasta sypkiego. Na wierzch zetrzeć na grubych okach równomiernie margarynę. Piec 45-50 w 180 stopniach. SMACZNEGO:):)

Uwagi:

Jabłka można trochę podprażyć z cynamonem będzie lepsze:)

Autor: Wube

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-19

Myślą że przepisik dobry.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER