Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Gyrosowe żeberka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 770 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 8
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 2 porcja
pieprz według uznania
sól według uznania
Przyprawa do gyrosa według uznania
olej 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Żeberka nacieramy przyprawami i zostawiamy na 12 godz. w lodówce . następnie wkładamy je na blaszkę z olejem, która wędruje do rozgrzanego do 200st piekarnika na około 50min.

Uwagi:

Nie trzeba przestrzegać czasu macerowania żeberek, po paru godz są równie pyszne.
Najlepiej smakują z czosnkową sałatką z ogórków i młodymi ziemniaczkami z masłem i koperkiem.

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: ankatoki1980

Data: 2009-10-22

można zjeść z chlebkiem wtedy wszystkie pikantne sosy dozwolone :). ja przeważnie robię z ziemniakami i sałatką czosnkową z ogórków.

Autor: bartekss

Data: 2009-07-24

dobre ale brakuje pikantnych przypraw np sos chili

Autor: anonim

Data: 2009-07-24

pyszne

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Pycha!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER