Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Pascha czosnkowa

Opis:

Doskonale smakuje z chlebkiem
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
masło 1/2 kostek
twaróg 2 szklanek
czosnek 2 ząbki
sól według uznania
natka pietruszki 1/2 szklanek
pieprz według uznania
bzaylia według uznania
koperek według uznania

Wykonanie:

Lekko rozmiękczone masło dokładnie wymieszać z przetartym przez sito twarogiem oraz startym na tarce czosnkiem. Wybraną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią. Włożyć masę i wstawić do lodówki do stwardnienia. Wyjąć masę z foremki na talerz, w przypadku gdy lekko się zdeformowała można poprawić łyżką, również wykonać jakiś wzorek. Posypać całość drobno pokrojonymi ziołami.

Autor: katja

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER