Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Zupa gryczana

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kasza gryczana 1 szklanek
marchewka 1 sztuk
pietruszka korzeń 1 sztuk
natka pietruszki 1 szczypta
ziemniaki 2 sztuk
skrzydełka z kurczaka 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Gotujemy bulion ze skrzydełek i około 2 litrów wody. Korzeń pietruszki oraz marchewkę obieramy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami, następnie zasmażamy na patelni około 2 min, dolewamy szklankę wody i dusimy 10 min.
Po tym czasie do gotującego się bulionu dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, wrzucamy marchewkę z pietruszką oraz kaszę, dodajemy sól, pieprz do smaku i po ugotowaniu się ziemniaków pokrojoną natkę.

Autor: katja

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: lelok

Data: 2010-04-26

Kasza juz tez bedzie ugotowana? Ziemniaki pokrojone w kostke, to chyba kilka minutek tylko, kasza tez dojdzie? Nie znam sie. Przepis fajny!

Autor: lelok

Data: 2010-04-26

Kasza juz tez bedzie ugotowana? Ziemniaki pokrojone w kostke, to chyba kilka minutek tylko, kasza tez dojdzie? Nie znam sie. Przepis fajny!

Autor: Justyna

Data: 2010-01-25

Pychotka. Rafałek zajada się tą zupką:) Jedna z Jego ulubionych teraz:) Właśnie się gotuję:) Dzieki!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER