Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Gulasz na ostro

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
łopatka 1 kilogramów
cebula 6 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuk
przyprawa klasyczna do grilla 1 porcja
kostka rosołowa drobiowo-wołowa 2 kostek
fasola czerwona kinley 1 puszka
papryczka ostra 3 sztuk
papryka żółta 1 sztuk

Wykonanie:

1 kg łopatki pokroić w kostkę. Dodać dwie cebule pokrojone w
piórka i puszkę koncentratu pomidorowego. Smażyć pół godziny bez przypraw. Oddzielnie usmażyć 4 cebule . Wrzucić do mięsa i dodać 2 kostki rosołowe drobiowe, oraz
przyprawę do grilla klasyczną i 2 papryki surowe pokrojone w paski. Do
tego dodać 4 papryczki ostre ze słoika lub surowe i udusić wszystko razem do
miękkości. Na końcu dodać puszkę fasoli czerwonej kinley. Smacznego.

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER