Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Gołąbki specjalne

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
olej do smażenia według uznania
kostka bulionowa wielowarzywna 1 sztuk
jajka 1 sztuk
sól według uznania
papryka ostra według uznania
pieprz według uznania
kapusta biała 700 gramów
papryka czerwona 2 sztuk
ryż w torebkach 2 sztuk
mięso cielęce mielone 500 gramów

Wykonanie:

Ryż podgotować na sypko w torebkach.Do mielonego mięsa dodać ryż, pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w kostkę kapustę. Doprawić przyprawami i wymieszać z jajkiem. Formować owalne porcje.Lekko podsmażyć w małej ilości tłuszczu.Dno garnka wyłożyć liśćmi kapusty i zalać ok. 1 litrem wody. Dodać kostkę bulionową. Do gotującego się wywaru wkładać delikatnie podsmażone gołąbki. Gotować wolno pod przykryciem.Podawać z ziemniakami.

Uwagi:

Smakowite danie.

Autor: marzeniew

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER