Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Placki ziemniaczane

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 10 sztuk
mąka według uznania
jajka 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
olej 1/3 szklanek

Wykonanie:

Ziemniaki zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Odsączyć płyn. Dodać jajko i tyle mąki, by ciasto uzyskało konsystencję gęstej śmietany. Doprawić do smaku i odstawić na chwilę na bok, aby składniki mogły się "przegryźć". Smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podawać np z powidłami śliwkowymi.

Autor: Szesana

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: mucha1891

Data: 2009-08-27

ja starłem na gróbej tartce i zmiksowałem działa

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-19

Zrobiłam ok

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-18

Najlepsze polskie danie

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-16

Pycha zawsze lubiłam ale najgorsza sprawa z tarkowaniem

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER