Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Chrupiący kurczak

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
olej 1 szklanek
mleko 1 szklanek
jajka 2 sztuk
płatki kukurydziane 1 szklanek
bułka tarta 0,5 szklanek
mąka 0,5 szklanek
sól 1 łyżek deserowych
woda 1 szklanek
pierś z kurczaka 1.5 sztuk

Wykonanie:

kurczaka pokroić w kostkę namoczyć przez nim. 1 godz w wodzie z solą i trzymać w lodówce.Następnie odsączyć panierować w jajko zmieszanym z mlekiem,oraz w mace pomieszanej z bułką i płatkami po 2 razy na przemian w każdym.Smażyć z obu stron w głębokim tłuszczu

Uwagi:

Płatki mogą być z dodatkiem suszonych śliwek.

Autor: laksandra

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER