Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Spaghetti po bolońsku II

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron spaghetti integrali Combino 400 gramów
cebula 2 sztuk
wołowina mielona 300 gramów
wino czerwone wytrawne 150 mililitrów
olej 2 łyżek stołowych
oliwki 4 łyżek stołowych
pomidory bez skórki 1 puszka
bazylia świeża 4 łyżek stołowych
parmezan 50 gramów
czosnek 2 ząbki
papryka mielona według uznania
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną i posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać mielone mięso i smażyć razem, aż będzie brązowe. Wlać wino oraz rozgniecione pomidory z zalewą, pokrojone na plasterki oliwki i posiekaną bazylię. Wymieszać i przykryć. Dusić przez 20 minut na małym ogniu. Doprawić pikantnie rozdrobnionym czosnkiem, mieloną papryką, tymiankiem oraz pieprzem i sola. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, osaczyć i wymieszać z mięsnym sosem. Posypać startym parmezanem i bazylią.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER