Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Krokiety z gotowanej ryby i pieczarek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryba 500 gramów
pieczarki 100 gramów
jajka 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 0,5 pęczek
bułka tarta 100 gramów
pieprz biały według uznania
sól według uznania
panierka do ryb według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Umytą rybę ugotować, odcisnąć z wywaru, usunąć ości i skórę, drobno posiekać razem z ugotowanymi pieczarkami i natką pietruszki. Dodać bułkę tartą oraz masło utarte z 2 żółtkami i pianę ubitą z białek, mieszając, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formować podłużne krokiety, panierować je w panierce do ryb i smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Podawać z ryżem i surówką ze słodkiej kapusty oraz pomidorów z dodatkiem szczypiorku lub koperku.

Uwagi:

Gotową panierkę do ryb można zastąpić pokruszonymi płatkami kukurydzianymi wymieszanymi z mąką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER