

» Strona główna
» Kontakt
» O nas
» Napisali o nas
» Informacje Kulinarne
» Nowości na rynku AGD
» Feng Shui a Zdrowie
» Inspiracje
» Artykuły
» Lista składników
» Najczęściej wyszukiwane
» Konkurs 2008
» Konkurs 2009
» Reklama Behawioralna
» Zareklamuj się u nas!
» Polecamy portale
» Kontakt
» O nas
» Napisali o nas
» Informacje Kulinarne
» Nowości na rynku AGD
» Feng Shui a Zdrowie
» Inspiracje
» Artykuły
» Lista składników
» Najczęściej wyszukiwane
» Konkurs 2008
» Konkurs 2009
» Reklama Behawioralna
» Zareklamuj się u nas!
» Polecamy portale
» Ciasta i Desery [1819]
» Potrawy z Jaj [288]
» Potrawy z Ryb [470]
» Potrawy z Makaronem [220]
» Potrawy z Mięsa [1712]
» Zapiekanki i Pizze [333]
» Potrawy z Grzybów [529]
» Potrawy z Grilla [93]
» Zupy [483]
» Owoce morza [53]
» Potrawy z serem [273]
» Potrawy z Jaj [288]
» Potrawy z Ryb [470]
» Potrawy z Makaronem [220]
» Potrawy z Mięsa [1712]
» Zapiekanki i Pizze [333]
» Potrawy z Grzybów [529]
» Potrawy z Grilla [93]
» Zupy [483]
» Owoce morza [53]
» Potrawy z serem [273]
» Kasze weg. [82]
» Jarzyny i Pasztety weg. [520]
» Kanapki weg. [44]
» Kotlety weg. [57]
» Napoje weg. [151]
» Pieczywo weg. [58]
» Potrawy mączne weg. [268]
» Zupy weg. [204]
» Przetwory weg. [91]
» Inne [241]
» Jarzyny i Pasztety weg. [520]
» Kanapki weg. [44]
» Kotlety weg. [57]
» Napoje weg. [151]
» Pieczywo weg. [58]
» Potrawy mączne weg. [268]
» Zupy weg. [204]
» Przetwory weg. [91]
» Inne [241]

« Powrót
 
To świetna alternatywa dla tych, którzy nie lubią wędzonego łososia.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem/smażeniem):
20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Mieszamy sól, cukier i pokruszony pieprz, drobno siekamy koper.
Na spod naczynia lub miski wrzucamy 1/3 marynaty i koperku , układamy na niej pierwszy płat łososia, co ważne skóra w dół. Posypujemy druga częścią marynaty i koperku, układamy drugi płat ryby tak, by stykały się one mięsem ( jest to ważne dla równomiernego zamarynowania ryby) i na koniec zasypujemy reszta marynaty i kopru.
Zakrywany naczynie folia spożywcza i odstawiamy do lodówki na 2 dni.
Doskonale smakuje z sosem musztardowym.
I co najważniejsze, ryba musi być naprawdę dobrej jakości.Autor: haha_oya
Zobacz inne przepisy użykownika!
Losos palce lizac! Ale mala modyfikacja do przepisu. Wyfiletowanego lososia powinno sie zamrozic na 24 godziny, swiezy ma male pasozyty, które gina przy zamrozeniu.
pycha
Lubie lososia
GRAVAD LAX ( marynowany łosoś)
Opis:
Wykonania tej klasycznej szwedzkiej potrawy nauczył mnie wujek mojego narzeczonego, Szwed z krwi i kości.To świetna alternatywa dla tych, którzy nie lubią wędzonego łososia.








Oceń przepis





Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 6
Ilość ocen: 6
Składnik ![]() |
Logo | Ilość | Czego |
koper | 2 | pęczek | |
pieprz ziarnisty | 3 | łyżek stołowych | |
cukier | 0,5 | szklanek | |
sól morska | 0,5 | szklanek | |
filet z łososia ze skóra | 1 | kilogramów |
Wykonanie:
Jeżeli kopiliśmy cala rybę, kroimy ja wzdłuż kręgosłupa, wyjmujemy ości, ale zostawiamy skore.Mieszamy sól, cukier i pokruszony pieprz, drobno siekamy koper.
Na spod naczynia lub miski wrzucamy 1/3 marynaty i koperku , układamy na niej pierwszy płat łososia, co ważne skóra w dół. Posypujemy druga częścią marynaty i koperku, układamy drugi płat ryby tak, by stykały się one mięsem ( jest to ważne dla równomiernego zamarynowania ryby) i na koniec zasypujemy reszta marynaty i kopru.
Zakrywany naczynie folia spożywcza i odstawiamy do lodówki na 2 dni.
Uwagi:
Należny pamiętać, by rybę odwracać 2 lub 3 razy dziennie, aby powstałe soki równo ja zamarynowały.Doskonale smakuje z sosem musztardowym.
I co najważniejsze, ryba musi być naprawdę dobrej jakości.
Autor: haha_oya
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kategorie do których ten przepis należy:
Komentarze:
Autor: Wester |
Data: 2009-06-27 |
Autor: Ciopcik |
Data: 2009-04-19 |
Autor: Scully16 |
Data: 2009-04-14 |
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go
na swoją stronę czy bloga:
» 5 Miesięcy [13]
» 6 Miesięcy [17]
» 7 Miesięcy [49]
» 8 Miesięcy [58]
» 9 Miesięcy [25]
» 10 Miesięcy [48]
» 11 Miesięcy [36]
» 12 Miesięcy [43]
» Powyżej 1 roku [99]
» 6 Miesięcy [17]
» 7 Miesięcy [49]
» 8 Miesięcy [58]
» 9 Miesięcy [25]
» 10 Miesięcy [48]
» 11 Miesięcy [36]
» 12 Miesięcy [43]
» Powyżej 1 roku [99]
» Koktajle [326]
» Drinki (z Brandy) [60]
» Drinki (z Wódką) [138]
» Drinki (z Whisky) [60]
» Drinki (z Koniakiem) [28]
» Herbaty [114]
» Poncz [59]
» Nalewki [32]
» Alkohole [481]
» Wina [48]
» Kawy [44]
» Drinki (z Brandy) [60]
» Drinki (z Wódką) [138]
» Drinki (z Whisky) [60]
» Drinki (z Koniakiem) [28]
» Herbaty [114]
» Poncz [59]
» Nalewki [32]
» Alkohole [481]
» Wina [48]
» Kawy [44]
» Kuchnia Hiszpańska [67]
» Kuchnia Bułgarska [15]
» Kuchnia Chińska [212]
» Kuchnia Meksykańska [53]
» Kuchnia Włoska [293]
» Kuchnia Węgierska [101]
» Kuchnia Czeska [9]
» Kuchnia Grecka [43]
» Kuchnia Francuska [162]
» Kuchnia Tajlandzka [5]
» Kuchnia Indonezyjska [11]
» Kuchnia Turecka [14]
» Kuchnia Indyjska [16]
» Kuchnia Portorykańska [34]
» Kuchnia Jamajki [38]
» Kuchnia Wenezuelska [2]
» Kuchnia Japońska [9]
» Kuchnia Brazylijska [29]
» Kuchnia Austriacka [29]
» Kuchnia Angielska [69]
» Kuchnia Pakistańska [1]
» Kuchnia Libańska [6]
» Kuchnia Polska [1329]
» Kuchnia Słowacka [3]
» Kuchnia Staropolska [115]
» Kuchnia Rosyjska [0]
» Kuchnia Bułgarska [15]
» Kuchnia Chińska [212]
» Kuchnia Meksykańska [53]
» Kuchnia Włoska [293]
» Kuchnia Węgierska [101]
» Kuchnia Czeska [9]
» Kuchnia Grecka [43]
» Kuchnia Francuska [162]
» Kuchnia Tajlandzka [5]
» Kuchnia Indonezyjska [11]
» Kuchnia Turecka [14]
» Kuchnia Indyjska [16]
» Kuchnia Portorykańska [34]
» Kuchnia Jamajki [38]
» Kuchnia Wenezuelska [2]
» Kuchnia Japońska [9]
» Kuchnia Brazylijska [29]
» Kuchnia Austriacka [29]
» Kuchnia Angielska [69]
» Kuchnia Pakistańska [1]
» Kuchnia Libańska [6]
» Kuchnia Polska [1329]
» Kuchnia Słowacka [3]
» Kuchnia Staropolska [115]
» Kuchnia Rosyjska [0]

