Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Krewetki tiger

Opis:

Potrawa bardzo smaczna łatwa i nie banalna nadaje się na przystawkę lub starter na wyjątkowe okazje pobudza smak i zmysły :)
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
krewetki tiger 6 sztuk
cebula według uznania
czosnek 2 ząbki
wegeta 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
koniak 50 mililitrów
majonez kielecki 50 mililitrów
ketchup 2 łyżek stołowych
bułka biała 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Krewetki świeże bądź rozmrożone należny podsmażyć na oliwie dorzucić czosnek posiekana w piórka cebule sol i pieprz zalać koniakiem i podpalić zostawiając łyżkę stołową koniaku na sos do którego należny wymieszać majonez ketchup i pozostałą cześć koniaku .Kiedy krewetki się już ładnie podsmażą ok 7-10 min można je układać na talerz w osobnym pojemniczku np literatce podać sos i pokrojona w plastry bułkę :)

Uwagi:

Podawać kiedy krewetki są gorące uważać żeby cebula nie za bardzo się przesmażyła gdyż krewetki będą gorzkie :)

Autor: adrian1239

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER