Użytkowników online: 46
kulinaria
« Powrót  

Zupa szpinakowo-szczawiowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rosół z kurczaka 1 litrów
zakwas na żur 1 szklanek
szpinak 150 gramów
szczaw 150 gramów
jajka 2 sztuk
koperek 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony, osączony szczaw oraz szpinak posiekać i zalać gorącym rosołem. Gotować 10 min, wlać żur i zagotować, mieszając, doprawić pieprzem oraz solą. Można dodać śmietanę. Rozlać zupę do talerzy. Do każdej porcji włożyć pół jajka ugotowanego na twardo i posypać posiekanym koperkiem. Podawać z groszkiem ptysiowym lub pasztecikami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER