Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Zupa ogórkowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ogórki kiszone 5 sztuk
zalewa z ogórków 1,5 szklanek
ziemniaki 700 gramów
śmietana 5 łyżek stołowych
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
mąka 1 łyżek stołowych
przyprawa jarzynowa według uznania
majeranek 1 łyżek deserowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
koperek według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone ziemniaki pokroić w kosteczkę i zalać 3 szklankami wody, dodać oczyszczone i pokrojone warzywa, kilka ziaren ziela angielskiego i liść laurowy. Gotować do miękkości. Dodać majeranek i ogórki utarte na tarce o grubych oczkach. Mąkę rozprowadzić śmietaną oraz zalewą z ogórków i wlać do zupy, wymieszać i gotować kilka minut. Wrzucić rozdrobniony czosnek, mieszając, doprawić do smaku przyprawą jarzynową, pieprzem oraz cukrem. Na talerzach posypać posiekanym koperkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER