Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Zakwas na żur domowej roboty

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czosnek 3 ząbki
skórka razowego chleba 1 sztuk
woda przegotowana 2 szklanek
mąka żytnia 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Mąkę żytnią, najlepiej razową wymieszać w kamiennym garnku z przegotowaną ciepłą wodą. Włożyć skórkę razowego chleba i oczyszczone ząbki czosnku. Garnek przykryć i postawić w ciepłym miejscu. Po 4 dniach żur powinien być gotowy (im dłużej stoi, tym jest kwaśniejszy).

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER