Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Łosoś wędzony z oliwkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
łosoś wędzony 250 gramów
oliwki zielone 50 gramów
ogórek 100 gramów
koperek według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
mieszanka suszonych ziół według uznania
cytryna 4 plastry

Wykonanie:

Łososia pokroić w cienkie paski skropić sokiem z cytryny, ogórek pokroić w cienkie plastry, oliwki pokroić w cienki plastry - łososia ułożyć na talerzu, następnie na paskach łososia ułożyć plasterki ogórka i oliwek, posypać świeżym posiekanym koperkiem i posiekaną pietruszką, dodać pieprz, sól, zioła (bazylię, sproszkowane chili, mieszankę ziół włoskich - wg uznania) - plasterki cytryny i kilka listków pietruszki wykorzystać do udekorowania potrawy

Uwagi:

Podawać ze świeżym pieczywem. Łosoś wędzony w plastrach.

Autor: izabelas1

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER