Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Wędzony pstrąg z sosem rzeżuchowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pstrągi wędzone 2 sztuk
śmietana 1 szklanek
majonez 0,5 szklanek
chrzan 0,5 łyżek deserowych
kiełki rzeżuchy 1 szklanek
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Zmiksować gęstą śmietanę razem z majonezem, tartym chrzanem, rzeżuchą (łyżeczkę rzeżuchy odłożyć do dekoracji) Doprawić solą cukrem, i pieprzem. Wstawić do lodówki i schłodzić. Oczyścić dokładnie z ości rybę, i podzielić na kawałki. Ułożyć pstrąga na półmisku, posypać kiełkami rzeżuchy. Sos podawać osobno.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER