Użytkowników online: 25
kulinaria
« Powrót  

Parówki w glazurze

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
parówki 20 sztuk
olej 2 - 3 łyżek stołowych
powidła śliwkowe 1 szklanek
sok z pomarańczy 0,5 sztuk
imbir 1 szczypta
goździki mielone 1 szczypta

Wykonanie:

W rondelku podgrzać powidła. Przetrzeć je przez sito, wymieszać z przyprawami korzennymi i sokiem z połowy pomarańczy, jeszcze raz podgrzać. Z parówek zdjąć osłonki. Długie kiełbaski przekroić na pół i na obu końcach ponacinać na krzyż.Ułożyć wszystkie parówki na nasmarowanej olejem blasze i podpiekać w nagrzanym piekarniku. Gdy się zrumienią, pędzelkiem nanieść na nie gorącą glazurę i piec dalej. Po kilku minutach obrócić parówki na drugą stronę i posmarować glazurą. Powtarzać te czynności jeszcze 2-3 razy co 3-4 min. Parówki wyjąć z pieca, gdy zbrązowieją i staną się błyszczące. Podawać z bagietką lub ciabatą i musztardą.

Uwagi:

20 długich parówek można zastąpić 1 kg parówek koktajlowych, a powidła śliwkowe - dżemem morelowym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER