Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z kapusty pekińskiej

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ketchup 2-3 łyżek stołowych
przyprawa gyros 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
szynka konserwowa 30 dekagramów
cebula czerwona 2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
ogórki konserwowe 4 sztuk
fasola czerwona konserwowa 1 puszka
kukurydza konserwowa 1 puszka
majonez 350 gramów
kapusta pekiństa 1 sztuk

Wykonanie:

1.Warzywa osączyć z puszek. Świeże warzywa opłukać i pokroić w średnią kostkę. Szynkę pokroić w niedużą kostkę.
2.Warzywa i szynkę włożyć do dużej miski, dodać majonez, ketchup i przyprawy. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
3.Do smaku można dodać jeszcze odrobinę soli.

Uwagi:

Ogórki konserwowe lub kiszone.
Papryka czerwona lub zielona

Autor: frezja1978

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-28

trochę ciężka sałatka z uwagi na dwa żródła białka szynka i fasola

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-22

Super! Idealna na przyjęcia rodzinne! Polecam!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER