Użytkowników online: 29
kulinaria
« Powrót  

Sajgonki z farszem warzywnym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
papier ryżowy (opakowanie) 1 sztuk
pędy bambusa 100 gramów
kiełki sojowe 100 gramów
kapusta pekińska 100 gramów
marchewka 1 sztuk
papryka zielona 0,5 sztuk
białka 1 sztuk
olej sezamowy 2 łyżek stołowych
sos sojowy 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną kapustę, paprykę i marchewkę pokroić w krótkie, wąskie paski. Na rozgrzanym oleju podsmażyć warzywa z pokrojonym bambusem, polać sosem sojowym, dodać kiełki, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Placki ryżowe włożyć do naczynia z zimną wodą, aby zmiękły. Następnie rozkładać po jednym (ostrożnie, żeby się nie porozrywały) na desce i nakładać na nie farsz. Zwijać w cienkie tulony jak naleśniki. Brzegi każdego placka posmarować białkiem, zlepić, pozostawić na kilka minut do podsuszenia. Smażyć na rumiano(3-5 min) w głębokim tłuszczu. Podawać z gotowym sosem słodko-kwaśnym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER