Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Krokiety rybne

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet dorsza 400 gramów
ziemniaki 2 sztuk
jajka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
ser żólty 3 łyżek stołowych
mąka 0,75 szklanek
mleko 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
bułka tarta według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Uprzednio ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać i przepuścić przez praskę. Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę. Rybę włożyć do wrzącej wody, gotować 5 min, po czym osączyć i rozdrobnić widelcem.
Ziemniaki, cebulę i jajka starannie wymieszać z rybą. Dodać starty ser, mąkę i tyle mleka, aby z masy można było uformować krokiety. Przyprawić masę pieprzem i solą (powinna być pikantna). Formować w dłoniach niezbyt grube wałeczki długości ok. 8 cm, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze wszystkich stron. Podawać z surówką z kiszonej kapusty lub sałatą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER