Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Fasolka szparagowa z boczkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasolka szparagowa 1 kilogramów
boczek wędzony 250 gramów
masło 1 łyżek stołowych
bulion 1,5 szklanek
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną fasolkę zalać wrzącym bulionem9może być z kostki), udusić z dodatkiem masła, odcedzić.
Boczek pokroić w wąskie paski, wytopić, zrumienić, wymieszać z fasolką, doprawić do smaku, posypać posiekaną zieleniną. Podawać z młodymi ziemniakami z wody i sałatą z pomidorami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: aisha40

Data: 2009-04-16

a może być mrozona fasolka albo ze słoika?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER