Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Owocowe fondue

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
śmietana 1 szklanek
czekolada gorzka 100 gramów
czekolada mleczna 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
rum 1 - 2 łyżek stołowych
skórka z cytryny otarta 1 łyżek stołowych
banany 2 sztuk
mandarynki 3 sztuk
gruszki połówki według uznania
brzoskwinie połówki według uznania
ananas plastry według uznania

Wykonanie:

Śmietanę podgrzać i roztopić w niej rozdrobnioną czekoladę. Dodać cukier waniliowy, rum i skórkę startą z wyszorowanej wcześniej cytryny. Wymieszać. Banany obrać i pokroić na kawałki. Mandarynki umyć, obrać, podzielić na cząstki, owoce z puszki osączyć z syropu, brzoskwinie, gruszki i ananasy pokroić na mniejsze kawałki. Nadziewać je na szpadki, zanurzać w gorącym sosie czekoladowym. Tak przygotowane owoce podawać same albo z kremem z serka homogenizowanego i bitej śmietany, puddingami lub lodami.

Uwagi:

Rum można zastąpić olejkiem rumowym.
W sezonie mogą też być truskawki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER