Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Panna cotta z białą czekoladą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 240 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
śmietana kremówka 0,5 litrów
cukier 90 gramów
skórk z cytryny otarta 1 sztuk
skórka otarta z pomarańczy 1 sztuk
kawa 10 ziarna
żelatyna 8 - 10 gramów
czekolada biała 1 sztuk

Wykonanie:

W rondlu podgrzać śmietanę do temperatury 80 stopni (nie gotować), dodać cukier, skórkę z pomarańczy i cytryny oraz ziarna kawy. Namoczyć i rozpuścić żelatynę, dodać do śmietany i wszystko dokładnie wymieszać. Przecedzić krem przez sitko i wlać do deserowych miseczek. Wstawić na kilka godzin do lodówki, by masa zastygła. Gotowy krem wyłożyć na talerzyki i oblać sosem z roztopionej białej czekolady.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER