Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Cytrynowy tort naleśnikowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 4,5 szklanek
mleko 3 szklanek
jajka 9 sztuk
sól 1 łyżek deserowych
cytryna 4 sztuk
cukier 40 - 50 łyżek stołowych
masło według uznania
bułka tarta według uznania

Wykonanie:

Ciasto: mąkę wymieszać z mlekiem, jajkami i solą na gładką masę. Z ciasta upiec 40 - 50 naleśników.
Okrągłą formę pasującą do naleśników posmarować masłem i posypać tartą bułką. Cytryny umyć, sparzyć wrzątkiem i osuszyć. Skórkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
W formie układać naleśniki jeden na drugim, każdy posypać cukrem, obficie skrapiać sokiem z cytryny i posypać skórką cytrynową. tort wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać ok. 30 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

super

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER