Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Tiramisu z białym kremem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żółtka 5 sztuk
cukier puder 130 gramów
serek mascarpone 125 gramów
napar kawy według uznania
likier migdałowy Amaretto 25 mililitrów
biszkopty podłużne 400 gramów

Wykonanie:

Utrzeć mikserem żółtka z cukrem na puszystą masę. Dodawać po łyżce serek i ubijać dalej, aż powstanie gęsty, lekki krem. Kawę wymieszać z likierem. W głębokim szklanym naczyniu ułożyć warstwę biszkoptów, nasączyć je kawą, na nich położyć warstwę kremu ( można ułożyć kolejno 2 lub 3 warstwy ciastek). Gotowy deser włożyć na 3h do lodówki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER