Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Wieprzowina po portugalsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
schab wieprzowy 500 gramów
oliwa z oliwy 5 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
wino czerwone 0,75 szklanek
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Cebulę obieramy, kroimy w półplajsterki i podsmażamy na oliwie. Mięso myjemy, kroimy w kostkę lub paseczki i dodajemy do cebuli. Chwilę podsmarzamy, a kiedy będzie zrumienione podlewamy winem, dodajemy koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz. Dusimy do miękości.

Autor: dorcia2906

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER