Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Śledzie matyiasy bardzo dobre

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
matiasy 1 kilogramów
cebula duża 1 sztuk
jabłka 2 sztuk
jogurt naturalny 200 gramów
oliwa 4 łyżek stołowych
koperek 1 pęczek
pietruszka 1 pęczek
ocet 0,5 szklanek
woda 1 szklanek
cukier 1 łyżek stołowych
sól według uznania
vegeta według uznania
tymianek 1 łyżek stołowych
pieprz 5 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
liście laurowe 2 sztuk

Wykonanie:

Śledzie wymoczyć.Ocet wodę cukier pieprz ziele angielskie liść laurowy tymianek Vegetę zagotować odstawić aż ostygnie.Śledzie pokroić w dzwonka zalać zimną marynatą odstawić na 24 godziny.Cebulę zeszklić na oliwie jabłka obrać ze skórki pokroić w słupki,koperek i nać pietruszki posiekać.Składniki wymieszać dodać oliwę.Śledzie wyjąć z marynaty dodać i wymieszać zalać jogurtem wymieszać.

Uwagi:

Aby potrawa zyskała lepszy aromat można dodać 2łyżki marynaty

Autor: hanah30

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER