Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Walentynkowy torcik

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
cukier 320 gramów
jajka 2 sztuk
masło 120 gramów
drożdże 20 gramów
sól 1 szczypta
woda 2 łyżek stołowych
gruszki 2 sztuk
jabłka 2 sztuk
cukier waniliowy według uznania
Cynamon według uznania

Wykonanie:

Mąkę, cukier, sól, jajka, wymieszać , dodać stopione masło i rozrobione z letnią wodą drożdże. Owoce umyć, drobno posiekać , otoczyć w mące i dodać do ciasta. pozostawić w temperaturze pokojowej do wyrośnięcia. Gotowe natłuszczonymi rękami uformować serce ułożyć w dużej formie i piec jak zwykłe ciasto drożdżowe około 170 stopni C przez 40 minut . Po upieczeniu można polukrować, lub posypać cukrem waniliowym wymieszanym z cynamonem, lub ozdobić dowolnie np: bitą śmietaną z owocami.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER