Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Tuńczyk

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasola 1 kilogramów
sól według uznania
pieprz według uznania
woda 4 łyżek stołowych
szałwia według uznania
czosnek 2 ząbki
tuńczyk 4 sztuk
oliwa z oliwek 150 mililitrów

Wykonanie:

Fasolkę umyć, przebrać i ugotować do miękkości około 1 godziny.Rybę usmażyć na oliwie, smażyć do miękkości około 4 minut z dwóch stron. Po usmażeniu odstawić do ostudzenia. Na osobnej patelni zeszklić czosnek z szałwią, i do tego dodać miękką odcedzoną fasolkę, dolać wodę, przyprawić do smaku, gotować dopóki woda nie wsiąknie w całości w fasolkę. Odstawić. Tuńczyka podzielić na części, połączyć z fasolką. Podawać polane oliwą i ewentualnie szałwią.

Uwagi:

Tuńczyk w kawałku, każdy najlepiej od 100 do 300g.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER