Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Wątróbki drobiowe zawijane w boczku

Opis:

Potrawa jest szybka i smaczna. Można ją podawać w formie szaszłyków oddzielając każda wątróbkę pomidorkiem koktajlowym. Najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wątróbki 1/2 kilogramów
boczek 30 plastry
sól 1 szczypta
olej 5 łyżek stołowych
ziemniaki 4 sztuk
vegetta 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Wykonanie:

Wątróbki opłukać i usunąć żyłki. oddzielić na równe porcje, lekko oprószyć solą i pieprzem. Zawijać w bardzo cienkie i dosyć długie plastry boczku. Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki. Ułożyć na blaszce, posypać Vegeta i polać trochę olejem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 30 min. Wątróbki smażyć na rozgrzanym oleju, ale nie za długo żeby nie zrobiły się twarde.

Uwagi:

Wątróbki można także upiec w piekarniku. Boczek poleca się wędzony lub surowy.

Autor: edzia_82

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER