Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Tuńczyk alla siciliana

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
oliwa z oliwek 130 mililitrów
czosnek 1 ząbki
chili 4 sztuk
skórka z cytryny 2 sztuk
natka pietruszki 5 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
tuńczyk stek 4 sztuk
bułki 4 sztuk
oliwa z oliwek 2 łyżek stołowych
fenkuł 2 sztuk
cebula czerwona 2 sztuk

Wykonanie:

Marynata oliwa z oliwel extra vergin 130 ml, czosnek 1 ząbek, chili czerwone bez pestek 4 sztuki, skórka z 2 cytryn, natka pietruszki 5 łyżek, sól, pieprz, wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Tuńczyka zalać 5 łyżkami marynaty i odstawić na pół godziny. Rozgrzać patelnię, w między czasie fenkuł i cebulę wymieszać z oliwą z oliwek. Mieszankę wrzucić na patelnię i smażyć z każdej strony po 5 minut. po usmażeniu trzymać w cieple. Steki z tuńczyka usmażyć (około 5 minut).Posypać nacią pietruszki. Od razu podawać można z pieczywem.

Uwagi:

Cebule czerwone kroimy w cienkie krążki. Fenkuł kroimy w grube plastry.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER