Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kotlety z sosem cytrynowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kotlety cielęce 4 sztuk
śmietana 125 mililitrów
cytryna 1 sztuk
estragon 1 łyżek deserowych
masło 75 gramów
sól według uznania
tłuszcz według uznania

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć, usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Posolić po usmażeniu. Odstawić w ciepłe miejsce. Masło rozpuścić na patelni, dodać śmietanę, sok z cytryny i pokrojony drobno estragon. Gotować mieszając, aż sos się zrumieni. Kotlety wyłożyć na talerze, polać sosem, posypać resztą estragonu. Podawać z ziemniakami z wody i surówką.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER