Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Muślinowa zapiekanka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 55 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 750 gramów
kalafior 300 gramów
brokuły 300 gramów
marchewka 300 gramów
seler 300 gramów
masło 2 łyżek stołowych
śmietanka 3 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
olej 5 łyżek stołowych
olwki 5 sztuk
sól według uznania
gałka muszkatołowa według uznania

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować, odcedzić i utłuc. Ucierać, dodając połowę masła, śmietankę, żółtka i gałkę muszkatołowa. Warzywa umyć, oczyścić. Brokuły i kalafiory podzielić na różyczki, marchewkę i seler pokroić na plasterki. Poddusić na oleju, posolić. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, włożyć połowę puree ziemniaczanego, na to warzywa, oliwki i resztę puree. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER