Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z brokułów i pieczarek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
brokuły 500 gramów
pieczarki 150 gramów
średnie ogórki 2 sztuk
pęczek natki rzodkiewki 1 sztuk
cebule 2 sztuk
majonez 4 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
pęczek koperku 1 sztuk
sól według uznania
cukier według uznania
biały pieprz według uznania

Wykonanie:

Brokuły umyć i włożyć do osolonego i lekko ocukrzonego wrzątku. Ugotować tak, by były nieco twardawe. Odcedzić i pokroić w kawałki, zachowując różyczki w całości. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, skrapiając sokiem z cytryny. Podobnie pokroić umyte rzodkiewki. Ogórki obrać i pokroić w krążki. Cebulę obrać, posiekać. Warzywa połączyć. Z majonezu, oleju i soku z cytryny przyrządzić sos. Doprawić solą, pieprzem i dodać połowę drobno posiekanego koperku. Sosem polać sałatkę. Wymieszać, wierzch posypać resztą

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-22

Moja ulubiona sałatka!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER