Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Czekoladowe gofry z owocami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleczna czekolada 100 gramów
sok wiśniowy 400 mililitrów
mąka ziemniaczana 115 gramów
rum 3 łyżek stołowych
jagody 300 gramów
mąka 75 gramów
masło 250 gramów
cukier 100 gramów
jajka 4 sztuk
cukier puder 2 łyżek stołowych
mleko 75 mililitrów
wiórki czekoladowe 100 gramów
cukier waniliowy według uznania
olej według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Sok wiśniowy zagotować. 15 g mąki ziemniaczanej rozmieszać z rumem lub wodą, dodać do soku i powtórnie zagotować. Włożyć owoce i odstawić z ognia. Czekoladę połamać i stopić na parze. Masło ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym, utrzeć na krem. Wbijać kolejno jajka. Dodać mleko, płynną czekoladę, wiórki czekoladowe, mąkę pszenna wraz z pozostała mąka ziemniaczaną. Gofrownicę rozgrzać, posmarować olejem. Wlewać po 2-3 łyżki ciasta i na średnim ogniu smażyć po jednym gofrze. Gotowe posypać cukrem pudrem i podawać z owocami.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: karotka

Data: 2009-04-22

mniammm

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER