Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

De volaille z kurczaka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
tłuszcz do smażenia według uznania
sól według uznania
tarta bułka 125 gramów
jaja 2 sztuk
masło 80 gramów
filety z piersi kurczaka 2 sztuk

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć, zbić niezbyt mocno tłuczkiem, nadając kotletom kształt długiego liścia. Lekko osolić. Na środku każdej porcji umieścić kostkę masła. Zawinąć ciasno w rulon. Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem. Kotlety panierować dwukrotnie, maczając kolejno w jajkach i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na jasnozłoty kolor. Pod koniec smażenia dodać resztę surowego masła. Smażyć je na gorącym tłuszczu z obu stron. Podawać z ostro przyprawionym, gęstym sosem pomidorowym i ziemniakami.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER