Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Chrupiące krokiety

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka pszenna 1/2 kilogramów
jaja 5 sztuk
olej według uznania
bułka tarta według uznania
sól 1 szczypta
mleko 1 szklanek
Składniki farszu: według uznania
kapusta kiszonej 1 kilogramów
grzyby suszone 10 sztuk
cebula 1 sztuk

Wykonanie:

Mąkę pszenną przesiać przez gęste sito. Wsypać do miski, dodać 2 jajka, szczyptę soli. Mieszać i stopniowo wlewać mleko oraz 1 szkl. wody. Wyrobić na jednolite ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzać trochę oleju i smażyć naleśniki. Kapustę oczyścić, ugotować, ostudzić, po czym drobno posiekać. Grzyby na¬moczyć w gorącej wodzie, później w niej ugotować. Schłodzić, drobno pokroić. Cebulę obrać, zeszklić na oleju (lub maśle), dodać kapustę i grzyby. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać, jeszcze chwilę dusić na małym ogniu. Każdy naleśnik posmarować schłodzonym farszem, złożyć. Pozostałe jajka wbić do salaterki, wymieszać. Krokiety panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

jak w dawnym barze mlecznym;)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER