Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Duży tort w paski

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
blaty biszkoptowe jasne 3 sztuk
blaty biszkoptowe ciemne 3 sztuk
masło roślinne 250 gramów
cukier puder 0,75 szklanek
kefir 250 mililitrów
cukier waniliowy 2 sztuk
dzem morelowy - słoik 1 sztuk
czekolada gorzka 0,5 sztuk

Wykonanie:

Krem: masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, ucierając dodawać powoli kefir. Składniki kremu muszą mieć pokojową temperaturę, aby krem się nie zważył.
Złożenie tortu: zaczynając od ciemnego blatu na przemian układać jasne i ciemne krążki, smarując jasne krążki kremem, a ciemne dżemem. posmarować też kremem górny blat i boki tortu. Na wierzch zetrzeć na grubej tarce ciemną czekoladę.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-22

Idealny na 18!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER